Bu Blogda Ara

4 Ekim 2014 Cumartesi

Fringe

FRINGE!!.. bilim kurgunun ulaşabileceği son nokta!! burasıdır heralde baya bi iddialı oldu ama diziyi izlemeye karar verirseniz yada izlemişseniz o kadarda abartmadığımı anlayacaksınızdır.Dizinin gerçekten insanı her bölümde şaşırtan ağzının uzun sure açık kalmasına neden olan bir havası var.İnsan acaba bu olabilir mi buda var mıdır demeden edemiyor gerçekten o kadar sağlam temeller uzerine kurgulanmışki olaylar insan sıkılmadan sanki olaylar gerçekmişçesine izliyebiliyor bu diziyi...
Olaylar dizide ilk sezonda bağlantısız ilerliyormuş gibi gözüksede izlemekten vazgeçmeden devam etmenizi öneririm çünkü ilerde her bir olayın bağlantılı olduğunu göreceksiniz ve çok şaşıracaksınız dizinin bu yönüde çok hoş aslında.. yalnız sabırsız arkadaşlar için diziden soğuma nedeni olabilir..dizinin birinci sezonu ne kadar bağlantısız olaylar üzerine kurulmuş olsada aslında dizideki olayların temellerinin atıldığı noktadır diğer sezonlarda bu temellerin üzerinde genel olarak farklı maceralar üzerinden ilerleyecektir..
 Karakterler üzerinede bi kaç söz söylenmeli heleki Walter Baba :(  insan özlüyor be reis... dizinin başlarında hakkında bazen kötü düşünsemde o düşüncelerimin yersiz olduğunu ilerleyen bölümlerde anladım.Bir babanın oğlu için neler yapabileceğini çok iyi gösteren bir karakter gerçekten bir de buna John Noble ın oyunculuğu eklenince tadına doyum olmuyor..
 Walter iyi bir baba olduğu kadar çok zeki ve geniş bir hayal gücüne sahip bir bilim adamı başına ne geldiyse bu adamın zaten o kafadan geldi çokta zeki olmaya gerek yokmuş demekki..
 eee BABA dan konuştuk oğuldanda biraz bahsetsek yeter heralde.. Peter Bishop (Joshua Jackson) baba özlemiyle büyüyen ve kendi ayakları üzerinde durmayı babadan gelen zekasıyla illegal yollardanda olsa becerebilen bir evlat görünümüyle çıkıyor karşımıza.Peter olayların başlamasıyla beraber FBI tarafından Walter a ulaşabilmek için diziye dahil olup sonradan kendini ekibin içinde buluyor.Peter genel olarak baba şefkatinin yoksunluğuyla büyüyen bu nedenlede Walter a karşı sevgi beslemeyen ve kendini ağırdan satan bir evlat görüntüsü çiziyor bölümler ilerledikçe değişen çok şey oluyor ancak Reis in kıymetini bilemedi..
 Olivia Dunham (Anna Torv) Peter Bishop un yavuklusu,görevine bağlı bir FBI ajanı.. niyeyse pek ısınamadım ben bu karaktere yaa kızıl kafa daha çok yakışıyor yalnız sarı pek gitmemiş..Olivia hakkında söyleyecek pek bişeyim yok aslında hemen saç rengine falan kaydı olay kısacası görevine bağlı kariyerine odaklı başarılı sarışın bi FBI ajanı..
Gelelim en sevdiğim bölüme:İzlenilesi bir dizi mi ?
İZLE İZLE İZLE... Baştada söylediğim gibi bilim kurgu alanında çıtayı belirleyen zirvede yer alan ve her bir bölümü birçok bilim kurgu filmine çöp olarak bakmama neden olan bir başyapıt.Kesinlikle hiç kimse adına bir zaman kaybı olacağını düşünmediğim nadir dizilerden o nedenle İZLE ve İZLETTİR !!!

4 yorum:

  1. Olivia için söylenecek bir şey yok mu gerçekten? Haksızlık gibi göründü.

    YanıtlaSil
  2. diziyi baba oğul çerçevesi içerisinde incelediğim için olivia ve diğer karakterler hakkında fazla bişey yazmak istemedim yoksa illaki olivia ya özellikle astrid e de bişeyler yazmak isterdim sevdiğim karakterlerden biriydi ancak ben daha çok vurucu noktalara değinerek kısa tutmak istedim

    YanıtlaSil
  3. ayrıca çok kısa bir şekilde de olsa görevine bağlı ve kariyerine odaklı bir FBI ajanı cümlesi çok geniş bi incelemenin yerini tutabilir diye düşünmüştüm

    YanıtlaSil
  4. dizinin çabuk bitmesi iyi olmadı ama

    YanıtlaSil